Γλυκό αμύγδαλο

Προέλευση: Κύπρος

Συστατικά

  • 1 κιλό αμύγδαλα
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 2 ποτήρια νερό
  • 4-5 πικραμύγδαλα (αν θέλουμε)
  • 5-6 κουταλιές ανθόνερο

Εκτέλεση

Βάζουμε νερό να βράσει, ρίχνουμε τα αμύγδαλα και αφήνουμε να πάρουν δυο-τρεις βράσεις. Τα αδειάζουμε σε σουρωτήρι και τα ξεφλουδίζουμε. Τα βάζουμε λίγα-λίγα στην κουζινομηχανή ή στο γουδί και τα τρίβουμε. Βράζουμε την ζάχαρη με το νερό και όταν αρχίσει να γίνεται σιρόπι, προσθέτουμε τα τριμμένα αμύγδαλα και βράζουμε το γλυκό, ανακατεύοντάς το, για να μην κολλήσει. Αφού δέσει, ρίχνουμε το ανθόνερο, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει δυο-τρεις βράσεις. Όταν ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας είναι έτοιμο. Το τοποθετούμε σε ζεματισμένα βάζα και το φυλάμε σε δροσερό μέρος.

Αρχή της σελίδας