Γλυκό άγριο αχλαδάκι

Προέλευση: Γρεβενά

Συστατικά

  • 40 αχλαδάκια
  • 4 ποτήρια ζάχαρη
  • 40 γαρύφαλλα ολόκληρα
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • 3 ποτήρια νερό

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα αχλαδάκια, αφήνουμε επάνω το κοτσανάκι τους για να είναι όμορφα και τα τρυπάμε στη βάση για να περάσει το σιρόπι. Βράζουμε την ζάχαρη με το νερό και, όταν δέσει, ρίχνουμε τα αχλαδάκια με ένα γαρίφαλο καρφωμένο στο καθένα. Συνεχίζουμε το βράσιμο και όταν δέσει το γλυκό, το αφήνουμε σκεπασμένο και την επομένη προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το ξαναδένουμε.

Αρχή της σελίδας