Φιστίκι ψίχα γλυκό

Συστατικά

  • 300 γρ. ψίχα φιστίκι αποφλοιωμένη
  • 2 κούπες νερό
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1/2 κούπα χυμό λεμονιού
  • 2 βανίλιες

Εκτέλεση

Βράζουμε σε αρκετό νερό το φιστίκι για 20-30 λεπτά, το σουρώνουμε και το αποφλοιώνουμε. Ξεπλένουμε ελαφρά και το απλώνουμε σε απορροφητική πετσέτα. Βράζουμε για 7 - 8 λεπτά το νερό με τη ζάχαρη λαι αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει. Ενσωματώνουμε τον καρπό στο σιρόπι και τον αφήνουμε για 24 ώρες. Την επομένη βράζουμε ξανά το γλυκό για 5 λεπτά προσθέτοντας τον χυμό λεμονιού και την βανίλια. Το σιρόπι πρέπει να δέσει καλά.

Αρχή της σελίδας