Φιστίκι Αιγίνης φρέσκο γλυκό

Συστατικά

  • 5 κούπες φιστίκι φρέσκο με την φλούδα του
  • 7 κούπες ζάχαρη
  • 4 κούπες νερό
  • χυμό ενός λεμονιού
  • άρωμα βανίλιας

Εκτέλεση

Βάζετε τα φιστίκια σε μπόλικο νερό να βράσουν ώσπου να μαλακώσουν και να τρυπιούνται με πιρούνι. Τα στραγγίζετε και τα απλώνετε σε πετσέτα για να απορροφηθούν τα υγρά τους. Φτιάχνετε το σιρόπι βράζοντας το νερό και τη ζάχαρη για 5-6 λεπτά και αφήνετε να κρυώσει. Ρίχνετε μέσα στο σιρόπι τα φιστίκια και τα αφήνετε για 24 ώρες. Την επόμενη μέρα τα ξαναβράζετε μέχρι να δέσει καλά το σιρόπι και προσθέτετε το χυμό λεμονιού και τις βανίλιες.

Αρχή της σελίδας