Ανθός γλυκό

Προέλευση: Ρόδος

Συστατικά

  • ανθός νεραντζιάς ή κιτριας
  • ζάχαρη
  • λεμόνι

Εκτέλεση

Μαζεύουμε την άνοιξη, που ανθίζουν τα δένδρα, ανθούς από την νεραντζιά ή την κιτριά. Από τους ανθούς παίρνουμε τα πέταλα και τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό, που κοχλάζει. Τα βράζουμε χωρίς όμως να λυώσουν, τα σουρώνουμε και τα σφίγγουμε με τα χέρια μας καλά. Υπολογίζουμε για κάθε γεμάτη σφιξιά των χεριών μαζί 1 κιλό ζάχαρη και τον χυμό από 2 λεμόνια περίπου. Βάζουμε τον βρασμένο ανθό και τον χυμό σε μια λεκάνη και τα αφήνουμε 1 ώρα για να ασπρίσουν. Έπειτα τον ρίχνουμε, όπως είναι με το λεμόνι, στην κατσαρόλα με την ζάχαρη και 1 φλιτζάνι νερό περίπου και ανακατεύουμε. Δένουμε το γλυκό σε μέτρια φωτιά.

Αρχή της σελίδας