Κομπόστα βερίκοκο με τζίντερ

Συστατικά

•    200 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα
•    λίγο τζίντζερ ψιλοκομμένο φρέσκο ή αποξηραμένο
•    500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

Εκτέλεση

Ρίχνουμε ζεστό νερό στα βερίκοκα και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 6 έως 8 ώρες. Την επόμενη μέρα βράζουμε τα βερίκοκα στο νερό τους και προσθέτουμε το τζίντζερ. Αφού πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε το σιρόπι τους. Σερβίρουμε τα βερίκοκα ζεστά με το σιρόπι και τα συνοδεύουμε με γιαούρτι ή φρέσκια μυζήθρα.
Αρχή της σελίδας