Σούπα με φασόλια και πάστα λιαστής ντομάτας

Συστατικά

  • 800 γρ. φασόλια μέτρια
  • 900ml ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
  • 4 κουταλιές πάστα λιαστής ντομάτας
  • 5 κουταλιές σάλτσα πέστο βασιλικού
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε τα φασόλια σε νερό για ολόκληρη νύχτα. Την επομένη, τα στραγγίζουμε, τα βράζουμε στο ζωμό και προσθέτουμε την πάστα ντομάτας και τη σάλτσα πέστο. Πολτοποιούμε στο μπλέντερ 6 κουταλιές  φασόλια με λίγο ζωμό από τη σούπα και τα ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα. Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση, ανακατεύουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Συμβουλές

Η ίδια συνταγή μπορεί να γίνει και με κόκκινα φασόλια.

Αρχή της σελίδας