Σούπα με φασόλια και φακές

Συστατικά

  • 200 γρ. φασόλια διάφορα και φακές
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 5-6 φύλλα φασκόμηλου ψιλοκομμένα ή αποξηραμένα
  • 3 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι, το χυμό
  • 5 κουταλιές φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα φασόλια και τις φακές από το προηγούμενο βράδυ. Τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε. Βράζουμε τα φασόλια σε νερό να τα σκεπάζει για 1 ½ ώρα. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε το ζωμό τους. Σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο και προσθέτουμε το φασκόμηλο. Προσθέτουμε το μείγμα στα φασόλια μαζί με το ζωμό, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε μέχρι τα φασόλια να είναι έτοιμα. Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και σερβίρουμε με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.

Αρχή της σελίδας