Σούπα με αρνί και κριθάρι

Συστατικά

  • 1 κιλό στήθος αρνιού χοντροκομμένο
  • 7 ½ φλιτζάνια κρύο νερό
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3/4 φλιτζάνι κριθάρι
  • 1 bouquet garni
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 ρεπάνι λευκό ψιλοκομμένο
  • 3 πράσα ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό λάχανο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • λίγο φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Βράζουμε στο νερό το αρνί αφαιρώντας με ένα κουτάλι τον αφρό. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το μισό κριθάρι, το bouquet garni και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε με το μισό καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 1 ώρα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά, το υπόλοιπο κριθάρι, αλάτι και πιπέρι. Συνεχίζουμε το βράσιμο για ακόμα 35 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Σερβίρουμε τη σούπα πασπαλίζοντας με λίγο μαϊντανό.

Συμβουλές

Αν το αρνί είναι πολύ παχύ και βγάλει πολύ λάδι στην επιφάνεια, για να το αφαιρέσουμε από τη σούπα, παίρνουμε ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας, το ακουμπάμε στην επιφάνεια της σούπας και το απορροφά.

Αρχή της σελίδας