Σούπα με άγρια μανιτάρια

Συστατικά

  • 1/2 φλιτζάνι αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
  • 175 γρ. άγρια μανιτάρια (κανθαρέλες και μορχέλες )
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 5 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
  • 1/2 κουταλάκι μουστάρδα με κόκκους (σινάπι κίτρινο σπόρους)
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • λίγο φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Περιχύνουμε τα μανιτάρια πορτσίνι με ζεστό νερό και τα αφήνουμε να μουσκέψουν για 30 λεπτά. Τα στραγγίζουμε, κρατάμε το νερό τους και τα ψιλοκόβουμε. Σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι με το σκόρδο και προσθέτουμε τα άγρια μανιτάρια ψιλοκομμένα (αν είναι αποξηραμένα ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τα πορτσίνι). Προσθέτουμε τα μανιτάρια πορτσίνι, το ζωμό τους, τους κόκκους μουστάρδας, αλάτι,  πιπέρι, το κρασί και το ζωμό λαχανικών. Βράζουμε για 15 λεπτά περίπου, σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε για λίγο να κρυώσει. Πολτοποιούμε στο μπλέντερ λίγη από τη σούπα ώστε να πήξει, την ανακατεύουμε με την υπόλοιπη και προσθέτουμε τον μαϊντανό.

Συμβουλές

Τα άγρια μανιτάρια κανθαρέλες και μορχέλες τα βρίσκουμε σε αποξηραμένη μορφή.

Αρχή της σελίδας