Κρεμώδης σούπα με πουρέ απο χουρμάδες και μήλα

Συστατικά

  • 175γρ. φρέσκοι χουρμάδες
  • 2 μήλα ξεφλουδισμένα, σε κύβους
  • 2 φλιτζάνια νιφάδες βρώμης
  • 2 φλιτζάνια ημιαποβουτυρωμένο γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι ανάλατα φυστίκια Αιγίνης, θρυμματισμένα
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα κουκούτσια από τους χουρμάδες. Τους καλύπτουμε με βραστό νερό και τους αφήνουμε να μουλιάσουν για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τους στραγγίζουμε και κρατάμε 2 κουταλιές από το νερό τους. Αφαιρούμε τη φλούδα από τους χουρμάδες και τους πολτοποιούμε στο μπλέντερ με το νερό και τα μήλα μέχρι να γίνουν πουρές. Σε κατσαρόλα ανακατεύουμε τις νιφάδες βρώμης με το γάλα, το αλάτι και 300ml νερό. Το αφήνουμε να πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια. Σερβίρουμε το χυλό με μια κουταλιά πολτοποιημένους χουρμάδες και λίγα φυστίκια.

Συμβουλές

Αντί για χουρμάδες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ανανά ή μάνγκο.

Αρχή της σελίδας