Λαβράκι ψητό με φινόκιο

Συστατικά

  • 1 λαβράκι (περίπου 1,75 κιλά)
  • 4 φινόκιο καθαρισμένα
  • 4 ντομάτες ξεφλουδισμένες, σε κύβους
  • 8 φιλέτα αντζούγιας
  • 1 πρέζα σαφράν διαλυμένη σε 2 κουταλιές ζεστό νερό
  • 150ml ζωμό κοτόπουλου ή ψαριού
  • 1 κόκκινη πιπεριά για γέμισμα κομμένη σε λωρίδες
  • 1 κίτρινη πιπεριά για γέμισμα κομμένη σε λωρίδες
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά φρέσκια μαντζουράνα ψιλοκομμένη ή αποξηραμένη
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Κόβουμε στα 6 τα φινόκιο και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και πασπαλίζουμε με πιπέρι. Τοποθετούμε τα φινόκιο σε ταψί και από πάνω τις ντομάτες και τις αντζούγιες. Ανακατεύουμε το διαλυμένο σαφράν μαζί με το ζωμό και περιχύνουμε τα φινόκιο. Προσθέτουμε τις πιπεριές, το σκόρδο και τη μαντζουράνα. Περιχύνουμε με 2 κουταλιές λάδι και προσθέτουμε αλάτι και  πιπέρι. Ψήνουμε τα λαχανικά για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180?C. Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι ολόκληρο, το τοποθετούμε πάνω από τα λαχανικά και ψήνουμε για 30-40 λεπτά.

Συμβουλές

Αν θέλουμε η παρουσίαση της συνταγής αυτής να είναι γκουρμέ, φιλετάρουμε το λαβράκι.

Αρχή της σελίδας