Μπρουσκέτα με φασόλια,ντομάτα και δενδρολίβανo

Συστατικά

  • 150 γρ. φασόλια
  • 5 ντομάτες
  • 2 λιαστές ντομάτες διατηρημένες στο λάδι, ψιλοκομμένες
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε τα φασόλια σε νερό για ολόκληρη νύχτα. Την επομένη τα στραγγίζουμε και τα βράζουμε σε φρέσκο νερό για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 50-60 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Αφαιρούμε το κοτσάνι από τις ντομάτες με ένα μαχαίρι και από την κάτω πλευρά τις χαράσσουμε ελαφρώς σταυρωτά. Τις βουτάμε σε καυτό νερό για περίπου ένα λεπτό και στη συνέχεια σε παγωμένο για να τις ξεφλουδίσουμε και να τις ψιλοκόψουμε. Σοτάρουμε στο λάδι τις φρέσκιες και τις λιαστές ντομάτες, το σκόρδο, το δενδρολίβανο και αλατοπιπερώνουμε. Στραγγίζουμε τα φασόλια, τα ανακατεύουμε με τις ντομάτες και τα αφήνουμε να πάρουν βράση. Σερβίρουμε πάνω σε φρυγανισμένεςφέτες ψωμιού και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Συμβουλές

Μπορούμε να πολτοποιήσουμε τα φασόλια και να τα σερβίρουμε πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί σαν τάπας ή σαν ντιπ σε ένα μπολάκι, συνοδευόμενο με διάφορα είδη ψωμιού.

Αρχή της σελίδας