Μοσχάρι στη κατσαρόλα με μαύρη μπύρα

Συστατικά

  • 450 γρ. σπάλα βοδινού σε κομμάτια
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 3 πράσα σε φέτες
  • 3 καρότα σε φέτες
  • 50 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 4 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένο
  • 300ml ζωμό βοδινού
  • 150ml μαύρη μπύρα
  • 200 γρ. μανιτάρια σε κομμάτια (μανιτάρια άγρια ή πορτσίνι γιατί είναι πιο αρωματικά)
  • 75 γρ. μπέικον σε κύβους
  • 25 γρ. αλεύρι
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 50 γρ. βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το κρέας και προσθέτουμε τα λαχανικά και το σκόρδο. Αφού τα σοτάρουμε ελαφρώς τα σβήνουμε με την μπύρα. Προσθέτουμε το ζωμό, αλάτι, πιπέρι και το αφήνουμε να πάρει βράση. Το σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το βράζουμε για περίπου 1 ½  ώρα. Αφαιρούμε το κρέας, πολτοποιούμε τα υλικά όλα μαζί και στραγγίζουμε το ζωμό. Σοτάρουμε στο βούτυρο τα μανιτάρια, τα κρεμμυδάκια και προσθέτουμε το μπέικον . Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το ζωμό και το αφήνουμε να πάρει βράση. Τέλος, προσθέτουμε το κρέας και συνεχίζουμε το βράσιμο.

Συμβουλές

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ποντίκι ή λαιμό μόσχου.

Αρχή της σελίδας