Κοτόπουλο με μανιτάρια πορτομπέλο

Συστατικά

  • 4 μερίδες κοτόπουλου
  • 100 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο σε λεπτές φέτες
  • 400 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 150ml κόκκινο κρασί
  • 150ml ζωμό κοτόπουλου
  • 1 κλωναράκι δενδρολίβανο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Σοτάρουμε στο λάδι το κοτόπουλο, να πάρει χρώμα για περίπου 5 λεπτά και το αφαιρούμε  από την κατσαρόλα. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια, προσθέτουμε τις ντομάτες , το σκόρδο και τα σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το ζωμό, το δενδρολίβανο, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτουμε τη σάλτσα, το κοτόπουλο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά περίπου. Τέλος, προσθέτουμε τα μανιτάρια, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να είναι έτοιμο.

Αρχή της σελίδας