Ιταλικά κεφτεδάκια

Συστατικά

  • 450 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 100 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλιά θυμάρι
  • 2 κουταλάκια ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Σοτάρουμε ελαφρώς στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τραβάμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε το θυμάρι. Μόλις κρυώσουν τα ανακατεύουμε σε ένα σκεύος μαζί με τον κιμά, τις νιφάδες βρώμης, το αυγό, αλάτι και πιπέρι, τα ζυμώνουμε καλά, τα πλάθουμε και τα τηγανίζουμε.

Συμβουλές

Το θυμάρι το προσθέτουμε αφού κατεβάσουμε το τηγάνι από τη φωτιά για να μην καεί και  αφήσει πικρή γεύση. Πρέπει να το προσθέσουμε στο τηγάνι ενώ είναι ζεστά τα υπόλοιπα υλικά για να βγάλει τα αρώματα του. Γενικά τα αρωματικά φυτά με την θέρμανσή τους βγάζουν τα έλαιά τους και έτσι μας δίνουν τα αρώματά τους πιο έντονα.

Αρχή της σελίδας