Φασιανός γεμιστός

Συστατικά

  • 2 φασιανοί
  • 6 φέτες μπέικον
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές αλεύρι
  • 2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη γέμιση:

  • 225 γρ. συκώτι φασιανού ή κοτόπουλου ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα

Εκτέλεση

Για τη γέμιση ανακατεύουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι. Γεμίζουμε τους φασιανούς αφού τους έχουμε αλατοπιπερώσει, τους δένουμε με σπάγκο και απλώνουμε τις φέτες του μπέικον από πάνω. Τους βάζουμε σε ένα ταψί προσθέτοντας λίγο νερό, περιχύνουμε με λάδι και ψήνουμε για 60 λεπτά περίπου, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180?C, αλείφοντας το κρέας κάθε τόσο με τα υγρά του. Ζεσταίνουμε στο τηγάνι 2 κουταλιές από το λίπος των φασιανών, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια. Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε για λίγα λεπτά. Σερβίρουμε το φασιανό αφού τον κόψουμε σε μερίδες, με τη σάλτσα.

Συμβουλές

 Αν ο φασιανός είναι κυνήγι, χρειάζεται περισσότερη ώρα στο φούρνο και σε χαμηλότερη θερμοκρασία για να ψηθεί ομοιόμορφα.

Αρχή της σελίδας