Ελαιόλαδο με άρωμα λεμονάτο

Συστατικά

Για 1 λίτρο

  • 8 κλωναράκια λεμονόχορτο ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. φρέσκο τζίντζερ ξεφλουδισμένο, σε μακρόστενα κομμάτια
  • 3 κουταλιές φρέσκοι ή σε άλμη σπόροι πράσινου πιπεριού
  • 4 κουταλιές σπόροι κόλιανδρου
  • 20 φύλλα δυόσμου
  • 2 πορτοκάλια, το ξύσμα
  • 5 λάιμ, το ξύσμα
  • 1 λίτρο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Τοποθετούμε όλα τα αρωματικά σε βάζο που κλείνει αεροστεγώς, περιχύνουμε το ελαιόλαδο και ασφαλίζουμε καλά το βάζο. Το κρατάμε για 2 μήνες στο ψυγείο, ώστε το ελαιόλαδο να τραβήξει όλα τα αρώματα. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε τη μέθοδο των μικροκυμάτων. Τοποθετούμε τα υλικά στο βάζο χωρίς να το κλείσουμε και το βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων, στην ένδειξη απόψυξης για 30 λεπτά, χωρίς όμως να ζεσταθεί καθόλου. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 2 ή 3 φορές, κλείνουμε το βάζο και το διατηρούμε στο ψυγείο.

Συμβουλές

ακόμη ενας τρόπος : σε ενα γαστρονομ 1/2 τοποθετο΄τμε όλα τα υλικά καλύπτουμε με λαδοκολλα και αλουμινόχαρτο στο φούρνο 80οC 15' και 15' εκτός ωστε να κρυώσει στραγγίζουμε και χρησιμοποιούμε

Αρχή της σελίδας