Άρωμα πορτοκαλιού

Συστατικά

  • 2 πορτοκάλια
  • 50 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Πλένουμε και σκουπίζουμε τα πορτοκάλια. Τρίβουμε τα πορτοκάλια ,ώστε να αφαιρέσουμε προσεκτικά το ξύσμα τους χωρίς καθόλου από το λευκό περίβλημά τους. Ψιλοκόβουμε το ξύσμα, το ζεματίζουμε σε νερό που βράζει και το στραγγίζουμε. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 2 φορές χρησιμοποιώντας κάθε φορά φρέσκο νερό για να ζεματίσουμε το ξύσμα. Στύβουμε τα πορτοκάλια και βράζουμε το χυμό τους με τη ζάχαρη μέχρι να μειωθεί στο μισό. Ρίχνουμε το ξύσμα στο σιρόπι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το φυλάμε σε βάζο.

Αρχή της σελίδας