Άρωμα περγαμόντο

Συστατικά

  • 2 Περγαμόντο
  • 1 Πορτοκάλι το χυμό
  • 75 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Πλένουμε και σκουπίζουμε τα περγαμόντο. Τρίβουμε τα περγαμόντο, ώστε να αφαιρέσουμε προσεκτικά το ξύσμα τους χωρίς καθόλου από το λευκό περίβλημά τους. Ψιλοκόβουμε το ξύσμα, το ζεματίζουμε σε νερό που βράζει και το στραγγίζουμε. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 2 φορές χρησιμοποιώντας κάθε φορά φρέσκο νερό για να ζεματίσουμε το ξύσμα. Στύβουμε τα περγαμόντο και βράζουμε το χυμό τους με τη ζάχαρη και το χυμό πορτοκάλι μέχρι να μειωθεί στο μισό. Ρίχνουμε το ξύσμα στο σιρόπι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το φυλάμε σε βάζο.

Αρχή της σελίδας