Άρωμα κουμκουατ

Συστατικά

  • 15 Κουμκουάτ
  • 1 πορτοκάλι το χυμό
  • 75 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Πλένουμε και σκουπίζουμε τα κουμκουάτ. Τρίβουμε τα κουμκουάτ, ώστε να αφαιρέσουμε προσεκτικά το ξύσμα τους χωρίς καθόλου από το λευκό περίβλημά τους. Ψιλοκόβουμε το ξύσμα, το ζεματίζουμε σε νερό που βράζει και το στραγγίζουμε. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 2 φορές χρησιμοποιώντας κάθε φορά φρέσκο νερό για να ζεματίσουμε το ξύσμα. Στύβουμε τα κουμκουάτ και βράζουμε το χυμό τους με τη ζάχαρη και το χυμό πορτοκάλι μέχρι να μειωθεί στο μισό. Ρίχνουμε το ξύσμα στο σιρόπι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το φυλάμε σε βάζο.

Αρχή της σελίδας