Άρωμα κίτρου

Συστατικά

  • 2 Κίτρα
  • 1 λεμόνι το χυμό
  • 50 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Αφαιρούμε προσεκτικά το ξύσμα απο τα κίτρα χωρίς καθόλου από το λευκό περίβλημά τους. Ψιλοκόβουμε το ξύσμα, το ζεματίζουμε σε νερό που βράζει και το στραγγίζουμε. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 3 φορές χρησιμοποιώντας κάθε φορά φρέσκο νερό . Στύβουμε τα κίτρα και βράζουμε το χυμό τους με τη ζάχαρη και το χυμό λεμόνι μέχρι να μειωθεί στο μισό. Ρίχνουμε το ξύσμα στο σιρόπι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το φυλάμε σε βάζο.

Αρχή της σελίδας