Σκανδιναβικό λουκάνικο

Συστατικά

 

  • 900 γρ. σπάλα χοιρινού ψιλοκομμένη
  • 220 γρ. σπάλα βοδινού ψιλοκομμένη
  • Έντερα χοιρινά
  • 2 κουταλιές κρεμμύδι πολτοποιημένο
  • 1 ½ κουταλάκι αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι λευκό πιπέρι
  • 1/4 κουταλάκι μπαχάρι
  • 1/4 κουταλάκι ζάχαρη χοντρή
  • 1/2 κουταλάκι ζωμό κότας ή κύβο κότας
  • 1/2 φλιτζάνι (120ml) νερό
  • 1/2 φλιτζάνι αποβουτυρωμένο γάλα σε σκόνη
  • 1 φλιτζάνι βρασμένες, πολτοποιημένες πατάτες

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το κρέας και στο τέλος προσθέτουμε τις πατάτες.  Τέλος, ανακατεύουμε μαζί με το κρέας το μείγμα και γεμίζουμε τα έντερα.

Συμβουλές

Η χρήση πατάτας ή πατατάλευρου είναι παράδοση σε μερικά από τα λουκάνικα που φτιάχνονται στη Σουηδία, τη Νορβηγία και τη Δανία.
Αρχή της σελίδας