Μαρινάδα με φρέσκα βότανα +

Συστατικά

Για λουκάνικα

  • 1/4 φλιτζανιού (60 ml) ελαιόλαδο 
  • 2-3 κουταλιές χυμό λεμονιού ή ξύδι βαλσάμικο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 3 κουταλάκια μαύρη ζάχαρη
  • Λίγο αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 4 κουταλιές φρέσκα βότανα της αρεσκείας μας ανάμεικτα, ψιλοκομμένα (πράσο, λεμονοθύμαρο, δενδρολίβανο, μαϊντανό, βασιλικό, κόλιανδρο, μέντα, ρίγανη ή μαντζουράνα)

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε καλά τα υλικά σε ένα σκεύος. Χαράσσουμε τα λουκάνικα, τα τοποθετούμε στη μαρινάδα, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες ή ολόκληρη νύχτα. Ανά διαστήματα γυρίζουμε τα λουκάνικα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε τύπο λουκάνικου. Το μείγμα είναι κατάλληλο για μαρινάρισμα κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Αρχή της σελίδας