Λουκάνικο με τριλογία κρεάτων

Προέλευση: Σάμος

Συστατικά

  • 250 γρ. μοσχαρίσιο κρέας
  • 250 γρ. κοτόπουλο
  • 250 γρ. χοιρινό
  • 500 γρ. λουκάνικο
    (Για 4 άτομα υπολογίστε από 1/4 κιλού για όλα τα παραπάνω)
  • 2 πιπεριές πράσινες
  • 2 ντομάτες

Για τη γαρνιτούρα:

  • αγγούρι ντομάτα
  • κρεμμυδάκι φρέσκο
  • μαρούλι
  • άνηθο
  • λάδι
  • λεμόνι
  • σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

Εκτέλεση

Με τα κρεατικά κομμένα σε μεγάλους κύβους, φτιάχνουμε τοποθετώντας τα εναλλάξ, σουβλάκια (αναλόγως των ατόμων) και ανάμεσα περνάμε κομματάκια πιπεριάς και τομάτας. Τα μαρινάρουμε για μισή ώρα σε μείγμα με λάδι, λίγο λεμόνι, 1 κουταλάκι μουστάρδα, αλάτι, ρίγανη. Τα ψήνουμε. Κόβουμε το μαρούλι, προσθέτουμε ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι,αγγούρι σε φέτες με τη φλούδα, τομάτα.Χτυπάμε το λάδι με λίγο λεμόνι, σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε την σαλάτα.Σερβίρουμε τα σουβλάκια με τη σαλάτα και την σάλτσα.Μπορούμε να γαρνίρουμε με τηγανητές πατατούλες κομμένες σε ροδέλες.Το "κλαρίνο του Νονού" συνοδεύεται μοναδικά με το ντόπιο σαμιώτικο κρασί του Κάνουλα!
Αρχή της σελίδας