Λουκάνικο Αγγλίας+

Συστατικά

  • 1150 γρ. σπάλα χοιρινού ψιλοκομμένη
  • έντερα χοιρινά
  • 1 ½ κουταλάκι ζωμό κότας
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
  • 1/2 κουταλάκι φασκόμηλο
  • 1/4 κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη
  • 1/4 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
  • 3/4 φλιτζανιού (180ml) ξερή ψίχα ψωμιού
  • 1/2 φλιτζάνι νερό

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και προσθέτουμε το κρέας. Διατηρούμε στο ψυγείο τα λουκάνικα που πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε άμεσα την επόμενη μέρα. Τα υπόλοιπα διατηρούνται στην κατάψυξη.

Συμβουλές

Το λουκάνικο αυτό είναι ευρέως γνωστό στην Αγγλία. Η ιδιαιτερότητα του είναι η χρήση ψίχας ψωμιού ως ένα από τα κύρια συστατικά του. Το ψωμί κρατάει την υγρασία και μια σημαντική ποσότητα ατμού δημιουργείται στο λουκάνικο κατά το μαγείρεμα του. Η πίεση του ατμού συχνά είναι αρκετή για να σκιστεί το λουκάνικο.
Αρχή της σελίδας