Λουκάνικα με φασκόμηλο καπνιστά+

Συστατικά

  • 25 κιλά χοιρινό κρέας αλεσμένο
  • Χοιρινά έντερα
  • 3/4 φλιτζανιού αλάτι
  • 3/4 φλιτζανιού πιπέρι μαύρο
  • 1/3 φλιτζανιού φασκόμηλο
  • 1 κουταλιά χοντροκομμένο πιπέρι κόκκινο
  • 1 κουταλιά πιπέρι καγιέν

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε καλά τα μπαχαρικά πριν τα προσθέσουμε στον κιμά και γεμίζουμε τα έντερα. Για να φτιάξουμε λουκάνικα που προορίζονται για κάπνιση, στην ίδια αναλογία, αυξάνουμε την ποσότητα του αλατιού από 1/4 σε 7/8 του φλιτζανιού. Γεμίζουμε τα περιβλήματα και τα φυλάμε για 24 ώρες σε δροσερό μέρος (2-4˚C). Τα καπνίζουμε και τα αποξεραίνουμε στους 21-32˚C για 1-2 μέρες μέχρι να σκουρύνει το χρώμα τους.
Αρχή της σελίδας