Γλυκό ιταλικό λουκάνικο

Συστατικά

  • 1150 γρ. σπάλα χοιρινού ψιλοκομμένη
  • έντερα χοιρινά
  • 2 1/2 κουταλάκια αλάτι
  • 2 κουταλάκια μαύρο πιπέρι
  • 2 κουταλάκια κόλιανδρο
  • 2 κουταλάκια άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλάκια μάραθο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη
  • 1 ½ κουταλάκι πάπρικα
  • 3/4 κουταλάκι θυμάρι σε σκόνη
  • 1/2 κουταλάκι φύλλο δάφνης σε σκόνη
  • 1/4 φλιτζανιού (60ml) χυμό λεμονιού
  • 3 κουταλιές γλυκόζη
  • 1/2 φλιτζάνι (120ml) αποβουτυρωμένο γάλα σε σκόνη
  • 1/4 φλιτζανιού (60ml) νερό

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και προσθέτουμε το κρέας. Διατηρούμε στο ψυγείο τα λουκάνικα που πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε άμεσα την επόμενη μέρα. Τα υπόλοιπα διατηρούνται στην κατάψυξη.

Συμβουλές

Το λουκάνικο αυτό είναι μια γλυκιά εκδοχή του λουκάνικου που είναι γνωστό στη βόρεια Ιταλία. Για να το φτιάξουμε πιο πικάντικο, προσθέτουμε περισσότερο πιπέρι καγιέν και λίγη πάπρικα. Συνήθως μαγειρεύεται με κόκκινο κρασί.
Αρχή της σελίδας