Παστό λαρδί παραδοσιακό Ανατολικής Ρωμυλίας+

Συστατικά

  • Λίπος χοιρινό
  • Μπαχάρωμα ανά κιλό λίπους
  • 1 χούφτα αλάτι χοντρό

Εκτέλεση

Παίρνουμε χοιρινό λίπος σε μεγάλα κομμάτια περίπου 10 εκατοστά πλάτος, 40-50 εκατοστά μήκος και πάχος 3 εκατοστά και το βάζουμε σ' ένα σκεύος. Πασπαλίζουμε τα κομμάτια του λίπους από όλες τις πλευρές και τα αφήνουμε να μείνουν σε δροσερό μέρος που αερίζεται. Σε 10-15 μέρες θα είναι έτοιμο ανάλογα με το πόσο χοντρό είναι τα κομμάτια του λίπους.

Συνοδεύεται με

Με τσίπουρο ή γράπα.

Συμβουλές

Όταν κάνουμε παστό λαρδί το σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε θα πρέπει να έχει λίγο κενό από κάτω για να φεύγουν τα υγρά. Παλαιότερα τα έφτιαχναν σε ξύλινα κασόνια για να αερίζεται και να φεύγουν τα υγρά. Αν είναι μεγάλη η ποσότητα που κάνουμε, καλό είναι ανά 5 μέρες να το ελέγχουμε αν ανάμεσα στα κομμάτια υπάρχει αλάτι. Αν έχει λιώσει θα πρέπει να προσθέσουμε λίγο ακόμα.

Αρχή της σελίδας