Παστό λαρδί με πάπρικα +

Συστατικά

 

  • λίπος χοιρινό

      Μπαχάρωμα ανα κιλό λίπους.

  • 1 χούφτα αλάτι χοντρό θαλασσινό
  • 1 κουταλάκι σκόρδο σκόνη
  • 1 κουταλάκι γλυκό κόκκινο πιπέρι
  • 1 κουταλάκι καυτερό κόκκινο πιπέρι

Εκτέλεση

Παίρνουμε χοιρινό λίπος σε μεγάλα κομμάτια περίπου 10 εκατοστά πλάτος, 40-50 εκατοστά μήκος και πάχος 3 εκατοστά και το βάζουμε σε ένα σκεύος. Ανακατεύουμε σε ένα σκεύος τα μπαχάρικά και το αλάτι. Πασπαλίζουμε τα κομμάτια του λίπους από όλες τις πλευρές και τα αφήνουμε να μείνουν σε κρύο αεριζόμενο μέρος. Σε 10-15 μέρες θα είναι έτοιμο ανάλογα με το πόσο χοντρά είναι τα κομμάτια του λίπους.

Συνοδεύεται με

Τσίπουρο ή γράπα.

Συμβουλές

Οταν κάνουμε παστό λαρδί το σκέυος που θα χρησιμοποιήσουμε θα πρέπει να έχει λίγο κενό από κάτω για να φεύγουν τα υγρά. Παλαιότερα χρησιμοποιούσαν ξύλινα κασόνια για να αερίζεται το λίπος. Αν είναι μεγάλη η ποσότητα που κάνουμε, είναι απαραίτητο να το ελέγχουμε ανά 5 μέρες, ώστε αν χρειαστεί να συμπληρώσουμε αλάτι ανάμεσα στα κομμάτια λίπους.
Αρχή της σελίδας