Μαγειρική σόδα και αθλητική απόδοση

MASLATIA COOK

Μαγειρική σόδα και αθλητική απόδοση


ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Διατροφή...
3/12/2014 11:54:29 πμ

Πρόκειται για ένα αλκαλικό άλας που καθυστερεί τη μυϊκή κόπωση, εξουδετερώνοντας την περίσσεια των κατιόντων Η+ (ένδο-κυτταρική οξέωση), λόγω συσσώρευσης γαλακτικού οξέος, μεγιστοποιώντας έτσι την παραγωγή δύναμης και παρατείνοντας το χρόνο, έως την εξάντληση.

Σε ποια αθλήματα φαίνεται να βοηθά :

  • Σε αθλήματα υψηλής έντασης που διαρκούν (1min-7min) – τρέξιμο (100m-400m),κολύμβηση(100m-400m)
  • Σε αθλήματα αυξημένης έντασης που διαρκούν από 30min έως 60min – κυρίως sports ταχύτητας και δύναμης
  • Σε αθλήματα που περιλαμβάνουν μικρά χρονικά διαστήματα, μέγιστης δύναμης και ταχύτητας, ενώ μεσολαβούν μικρά διαλείμματα ανάπαυσης – επαναλαμβανόμεναποδηλατικά sprint
  • Σε αθλήματα παρατεταμένης διαλειμματικής άσκησης – (ποδόσφαιρο, basket)

Σύσταση δοσολογίας :
300 mg / kg σωματικού βάρους, περίπου 90 min, πριν από την άσκηση

Παρενέργειες :
γαστρεντερικές διαταραχές

Μακρυλλός Μιχάλης

Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Msc

πηγή:www.mydietplan.gr

Αρχή της σελίδας